bugün
yenile
    1. 7
      +
      -entiri.verilen_downvote
      türk ceza kanunu madde 84'e göre: "(1) başkasını intihara azmettiren, teşvik eden, başkasının intihar kararını kuvvetlendiren ya da başkasının intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (2) intiharın gerçekleşmesi durumunda, kişi dört yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (3) başkalarını intihara alenen teşvik eden kişi, üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (4) işlediği fiilin anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş olan veya ortadan kaldırılan kişileri intihara sevk edenlerle cebir veya tehdit kullanmak suretiyle kişileri intihara mecbur edenler, kasten öldürme suçundan sorumlu tutulurlar." bu suretle ettiğimiz lafa, yaptığımız davranışa dikkat etmemiz gerek. cezası bir yana söz konusu olan insan hayatı.
    2. 4
      +
      -entiri.verilen_downvote
      tck 84.maddede düzenlenmiştir. şöyle ki; (1)başkasını intihara azmettiren, teşvik eden, başkasının intihar kararını kuvvetlendiren ya da başkasının intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (2) intiharın gerçekleşmesi durumunda, kişi dört yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (3) başkalarını intihara alenen teşvik eden kişi, üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (mülga ikinci cümle: 29/6/2005 – 5377/10 md.) (4) işlediği fiilin anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş olan veya ortadan kaldırılan kişileri intihara sevk edenlerle cebir veya tehdit kullanmak suretiyle kişileri intihara mecbur edenler, kasten öldürme suçundan sorumlu tutulurlar.
    3. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      ilgili TCK maddesi >>>>> (#693372) Türk Ceza Kanununda ise 84. madde ile düzenlenmekte olup, başkasını intihara azmettirme, teşvik etme, yardım etme şeklindeki filler yaptırım altına alınmıştır. intihara yönlendirme suçuyla korunan hukuki yararın kişinin yaşama hakkı olduğu ifade edilmektedir. yaşama hakkı ulusal kanunlarla ve uluslararası anlaşmalarla korunan bir haktır ve üzerinde serbestçe tasarruf edilemez, vazgeçilmez ve dokunulmazdır. TCK’da da bu suça, hayata karşı suçlar bölümünde yer verilmesi de açıkça bellidir ki bunun bir sonucudur. yani şu sonucu çıkartıyoruz; kanun koyucu intihara yönlendirme fiilini suç kapsamı haline getirerek şahısların yaşama haklarını güvence altına almak istemektedir ve aynı zamanda başkalarının ölümüne yol açan hareketlere de engel olmak istemektedir.
    4. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Tck md. 84 de düzenlenmiş suçtur. Ayrıca, cezanın verilebilmesi için intiharın gerçekleşmiş olması şartı aranmaz. Az önce sözlükteki intihar meraklısı yıkıklar için acısız ve temiz on numara bir intihar yöntemi keşfettim ama bu madde gereği yazamıyorum malesef.